Kosten Maken van Website

website laten maken kosten
Als startende ondernemer is een goede website een absolute must. Toch wil je niet al teveel geld aan een website uitgeven en achteraf voor verrassingen komen te staan.

Hiernaast is het vaak lastig om webdesigners met elkaar te vergelijken. Vaak is de kostenstructuur ook heel onduidelijk en weet je totaal niet waar je aan toe bent.

Om in deze chaos toch orde te scheppen gaan we hieronder in op verschillende aspecten waar je op moet letten.

Kosten van een websitepakket

Veel websitemakers hanteren vaste pakketprijzen. Hierdoor heb je voor een vaste prijs een volledige website. Het ene pakket is het andere pakket niet. Let dan ook op de volgende zaken. Let op: Dit zijn vragen die je kan stellen bij het uitkiezen van een webdesigner

Ondersteuning: Verleend de webdesigner ondersteuning zodat je precies weet hoe je je website moet onderhouden en updaten? Of brengt hij hiervoor extra kosten in rekening? Een website opleveren is 1, maar ondersteuning bieden is een absolute noodzaak om je website te kunnen onderhouden.

Extra functionaliteit: Mocht je naar een maand of 2 toch ontevreden zijn over bepaalde aspecten (bijvoorbeeld het lettertype), brengt jouw webdesigner hier dan kosten voor in rekening?

De webteksten: Webdesigners brengen voor de webteksten soms extra kosten in rekening. Stem dit van tevoren goed af. Vaak ben je veel goedkoper uit als je de ontwikkeling van de teksten zelf regelt. Zorg er echter wel voor dat je dit van te voren afstemt.

Ontwikkeling Logo: Heb je ook gedacht aan een logo? Een website zonder logo ziet er vaak onprofessionele uit. Kosten hiervan bedragen al snel 200 tot 600 euro.

Foto’s: Hoe zit het met de content? Worden er ook foto’s/plaatjes gebruikt en zijn de kosten hiervan ook inbegrepen in de pakketprijs?

Extra webpagina’s: Stel dat je naderhand nog een aantal webpagina’s extra wilt, worden hiervoor extra kosten in rekening gebracht?

Social Media: Kan de webdesigner zorgen voor integratie met social media? Zijn hier kosten aan verbonden

Zoekmachine Optimalisatie: Wat doet de webdesigner aan zoekmachine-optimalisatie? Zijn hier kosten aan verbonden?

Landingpage: Kan de webdesigner ook ondersteunen en helpen bij het opzetten van een goede landingpage? Zijn hier kosten aan verbonden?

Google Adwords: Ondersteund de webdesigner ook bij Google Adwords en tijdelijke promotieacties?

Domeinnaam en webhosting: Brengt de webdesigner extra kosten voor de domeinnaam en webhosting in rekening?

BTW: Zijn de osten in of exclusief BTW?

Offertes opvragen

Vraag ook altijd een offerte aan waarin je duidelijk aangeeft wat je wensen zijn (neem bovenstaande mogelijke verborgen kosten ook mee). Hierdoor kan er een beter beeld worden gegeven van de precieze uiteindelijke kosten en voorkom je dat je voor verrassingen komt te staan.

Gemiddelde Kosten

De gemiddelde kosten van een website voor een startende onderneming bedragen € 600,-. Gemiddelde kosten voor het ontwikkelen van een logo bedraagt € 200,-. Staar je echter niet blind op de kosten. Als er 1 business is waar prijs en kwaliteit niet aan elkaar gerelateerd is, is het deze wel.

Meer vragen/opmerkingen?

Heb jij ook ervaringen met webdesigners en de kosten die ze wel/niet in rekening brengen. Laat dan een reactie achter.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>